Welkom bij Capability

Wij zijn Capability en we helpen mensen weer gezond aan het werk te gaan. Niet met een pleister en een klopje op de schouder, maar door écht te luisteren. Naar de medewerkers die we helpen weer gezond aan het werk te gaan, maar ook naar elkaar. Werken bij Capability betekent gehoord en gezien worden. We luisteren naar jou als persoon: wat kun je, wat vind je leuk? Maar ook: waar zit je mee? Omdat we geloven dat alleen als we echt luisteren, jij gezond en gelukkig aan het werk bent. En blijft.

Bekijk de vacatures

Voor wie wij werken

Als arbodienstverlener ondersteunen we werkgevers en werknemers bij het vormen en uitvoeren van beleid rondom arbeidsomstandigheden, verzuim en re-integratie. Van MKB tot grootzakelijk, tot verzekeraars en alles daartussenin. Wij zijn er voor zowel de praktische doeners als voor de inventieve denkers. De afwisseling in ons klantenbestand maakt het werk uitdagend en leuk. Geen dag is hetzelfde.

Het begint met luisteren

Echt goed luisteren, met aandacht en zonder oordeel, is voor ons de basis. Hierdoor horen we het verhaal achter de mens en begrijpen we dat dat van iedereen anders is. Zo zijn we als arbodienstverlener beter in staat medewerkers te helpen weer gezond aan het werk te gaan. Maar het helpt ons ook beter communiceren en samenwerken. Door echt te luisteren plukken we de vruchten van onze werkwijze: taakdelegatie en coaching.

Lees meer

Feiten en cijfers

87.173
Medewerkers waar wij klaar voor staan
65
Collega's waarmee we de klus klaren
3.489
Verschillende bedrijven als klant
43,3
Gemiddelde leeftijd van onze medewerkers

Wat werken bij Capability zo gaaf maakt

Bij Capability werken we op basis van taakdelegatie. Dat betekent dat verzuimmanagers taken overnemen van de artsen. Als verzuimmanager heb je zo meer contact met de medewerker. Je stelt daarbij vragen en houdt hem of haar een spiegel voor. Je bent dus ook een coach. Je mag medische gegevens uitvragen en schetst een beeld van de situatie, op basis waarvan je de arts adviseert.


Als arts bij Capability ben je nog steeds eindverantwoordelijk, maar omdat je veel van jouw taken bij de casemanagers neerlegt, heb je meer tijd voor de uitdagende cases en voor het coachen van je collega’s. Je legt dus een deel van jouw werk in hun handen, maar begeleidt hen ook door middel van coaching. Zo vormen jullie samen een sterk team waar de medewerker beter mee geholpen is. 

Meer weten? Collega's vertellen je graag hoe het is om te werken bij Capability. 

Naar de verhalen

Ben jij een echter luisteraar?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk de vacatures