Het begint met écht luisteren

Echt goed luisteren, met aandacht en zonder oordeel, is voor ons de basis. Hierdoor horen we het verhaal achter de mens en begrijpen we dat dat van iedereen anders is. Zo zijn we als arbodienstverlener beter in staat medewerkers te helpen weer gezond aan het werk te gaan. Maar het helpt ons ook beter communiceren en samenwerken. Door echt te luisteren plukken we de vruchten van onze werkwijze: taakdelegatie en coaching. 

Taakdelegatie en coaching

Bij Capability werken we met taakdelegatie. Een innovatieve werkwijze waarvan wij geloven dat het de toekomst is. Werken met taakdelegatie betekent dat de verzuimmanagers een deel van de taken van de bedrijfsartsen overnemen. De verzuimmanagers onderhouden regelmatig contact met de medewerkers en op basis van de verzamelde informatie schrijven zij adviezen. De bedrijfsartsen blijven eindverantwoordelijk voor de dossiers, controleren de adviezen en begeleiden de verzuimmanagers. Doordat een deel van de taken van de bedrijfsartsen bij de verzuimmanagers ligt, hebben zij meer tijd voor uitdagende cases en het coachen van collega’s.

Onze teams zorgen niet alleen voor een re-integratieproces dat voldoet aan de wet, maar ook voor tijd en ruimte om écht te luisteren. Echt goed luisteren, met aandacht en zonder oordeel, is voor ons de basis. Hierdoor horen we het verhaal achter de mens en begrijpen we dat dat van iedereen anders is. Zo zijn we als arbodienstverlener meer en beter in staat medewerkers te helpen weer gezond aan het werk te gaan.

Werken bij Capability

Als verzuimmanager heb ik intensief contact met medewerkers. Dat iemand zich door mij gezien en gehoord voelt, is het mooiste compliment dat ik kan krijgen. 
Anouk van de Laar
Verzuimmanager Capability
Een team van verzuimmanagers waar je op kunt vertrouwen is een luxe. Ik hoef als bedrijfsarts niet meer alles zelf te doen. Dankzij taakdelegatie kunnen wij meer mensen, beter helpen. Dat geeft mij veel voldoening. 
Jan van Vlerken
Chief Medical Officer
We hebben ontzettend veel kennis in huis en die delen de collega’s graag. Het leren van en met elkaar is denk ik één van de mooiste onderdelen van het werken bij Capability. Een dynamische baan, innovaties, duurzaam en leuke collega’s!
Shaimaa Hachriu
Business Unit Manager

Echt luisteren

Bij ons doet het er minder toe wat je hebt gedaan.
We stellen niet de vraag: waar kom jij vandaan?
We willen weten of je belangstellend en opmerkzaam bent.
En stevig in je schoenen staat.
Of je niet fluistert, niet schreeuwt, maar of je écht luistert.

Echt luisteren vraagt om mensen die door durven vragen.
Die niet bang zijn voor eigenaarschap.
Die niet alleen hun oren en ogen open hebben,
maar hun voelsprieten hebben uitstaan. Altijd.
Mensen die geloven in zichzelf en in elkaar.

Ben jij een echte luisteraar?

Dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk de vacatures